Artiestenbureau logo
Artiestenbureau logo

One Man Piano Band

Prijsklasse: Tot 500 euro exclusief BUMA en 9% BTW

Soort artiest: Coverband, One man band, Piano band, Zanger(es)

Duur optreden: 2 x 45 minuten of 3 x 30 minuten

Bezetting: Zanger, Pianist / toetsenist

Aanbevolen voor: Bedrijfsfeest, Cafe of discotheek, Verjaardag

Muziekgenres: Jaren 70/80, Jaren 90

Geluid: Geluidsinstallatie tot 250 gasten inbegrepen

Licht: (Podium)verlichting dient door opdrachtgever verzorgd te worden

One Man Piano Band boeken doe je omdat…

hij een bevlogen zanger, pianist en entertainer is die de beste Engelstalige wereldhits uit de jaren 70, 80 en 90 speelt!

De echte goede muziek uit de seventies, maar ook van daarna. Van Bob Dylan tot Radiohead en via Coldplay weer terug naar Johnny Cash en de Stones. Komt met eigen (digitale) piano en eigen geluid. Maakt gebruik van drumbegeleiding, dus zeer dansbaar.

Meezingen en dansen, dat is waar de One-Man-Piano-Band voor staat, dus als je op zoek bent naar sfeervolle achtergrondmuziek kun je beter een andere act boeken.
​​​​​​​
Als muzikant heeft hij inmiddels alle kanten van de muziek- en de entertainmentindustrie gezien. Op 16 jarige leeftijd belde hij al cafe’s met de vraag of zijn bandje daar mocht spelen. Hij maakte zelf de persberichten en de posters. Later werd hij de frontman van een streektaalband. Ondertussen richtte hij zijn eigen platenmaatschappij op en bracht honderden albums uit van de meest uiteenlopende bandjes en artiesten.

Na al die jaren dat hij zich ingezet heeft voor andere artiesten, miste hij opeens toch weer het optreden zelf. Het is de gezelligheid rondom het spelen, reizen en nieuwe mensen ontmoeten waar hij na al die jaren nu weer volop van geniet. Bovendien vind hij het leuk om mensen blij te maken met goede muziek. Natuurlijk – over smaak valt te twisten – wat is goede muziek? Hij werd geboren in de jaren ’60, en zat al vroeg aan de radio gekluisterd. Als One-Man-Piano-Band speel ik dan ook graag grote hits uit de begin zeventiger jaren. Denk hierbij aan namen als Creedence, Beatles, Bowie, Stones, Bob Dylan Joplin en Jimi Hendrix.

Maar natuurlijk is er de daaropvolgende jaren nog veel mooie muziek gemaakt. Boek je de One-Man-Piano-Band dan word je vast ook getrakteerd op hits van Radiohead, Snowpatrol, Coldplay of Moby. Over het algemeen kiest hij er voor om de grote hits van deze artiesten te spelen. Zeg maar nummers die vaak ook in de Top 2000 staan.

Het is ook goed om te weten dat de One Man Piano Band geen Nederlandstalige feestmuziek speelt. Zijn muziek is over het algemeen dan ook minder geschikt voor de Hollandse feestkroegen, waar normaliter zangers met een bandje mee zingen. Ook speelt hij geen klassiek of zware jazz. Natuurlijk kan hij wel achtergrondmuziek spelen, maar The-One-Man-Piano band komt het meest tot zijn recht in een levendige zaal, tent of café, waar publiek mee kan zingen en dansen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag formulier

Tip: boek One Man Piano Band met een dj zodat het feest ononderbroken door kan gaan!

Allround dj

Een live band zorgt natuurlijk voor een geweldige sfeer, maar heeft ook enkele nadelen.
Ten eerste is het repertoire meestal beperkt tot 100 a 200 nummers, en ten tweede spelen ze niet de hele avond;

One Man Piano Band speelt maar 2 x 45 minuten of 3 x 30 minuten, terwijl een feest of evenement meestal 4 tot 5 uur duurt.

Natuurlijk wordt er voordat de band begint en tijdens de pauzes wel gezorgd voor achtergrondmuziek, maar als je het feest echt ononderbroken door wilt laten gaan kun je er beter een professionele dj bij boeken!

Onze ervaren allround dj’s draaien complementair aan de band, dus in dezelfde stijl en sfeer (maar uiteraard niet dezelfde nummers). Wil je juist dat de dj een hele andere stijl draait? Dat kan natuurlijk ook!

Wil je One Man Piano Band boeken in combinatie met een dj?

Vermeld dit dan bij de opmerkingen in het offerteformulier hierboven.

Waarom One Man Piano Band huren bij Artiestenbureau.eu?

  • Artiestenbureau.eu is een erkend boekingskantoor voor vrijwel alle artiesten
  • Daardoor kunnen wij artiesten rechtstreeks boeken zodat je nooit teveel betaalt
  • Alle genoemde prijzen zijn uitkoopgages, waarin alle sociale lasten en loonbelastingen verwerkt zijn
  • Onze medewerkers geven je graag deskundig advies over het juiste entertainment voor je feest of evenement
  • We staan je graag telefonisch te woord tijdens onze ruime openingstijden en beantwoorden e-mails binnen 24 uur
  • Je doet zaken met een professionele organisatie met meer dan 20 jaar ervaring en ontvangt netjes een contract en factuur
  • Als de geboekte artiest onverhoopt verhinderd is stellen wij alles in het werk om een gelijkwaardige vervanging te regelen