Voor de meeste muzikale acts zoals (bekende) zangers, zangeressen, coverbands, duo’s / trio’s en dj’s is een vergoeding aan auteursrechtenorganisatie BUMA Stemra verschuldigd. Deze organisatie zorgt ervoor dat de rechthebbenden een vergoeding krijgen voor het gebruik van hun muziek.

Die vergoeding bedraagt in de meeste gevallen 7% van het uitkoopgage exclusief BTW voor de betreffende act. De BTW dient berekend te worden over het totaalbedrag inclusief BUMA.

Bij een aantal artiesten wordt de BUMA bijdrage direct door hun management gefactureerd zodat je daar geen omkijken naar hebt. Indien dit niet het geval is dien je dit zelf te regelen met BUMA Stemra.

Voor optredens op bruiloften, verjaardagen en andere feesten in de privésfeer hoeft geen BUMA vergoeding betaald te worden.

Tenslotte hebben veel feestlocaties de vergoeding voor BUMA per jaar afgekocht, maar als het gage van de artiest meer dan € 1.000,00 exclusief BTW bedraagt dien je desondanks toch een aparte vergoeding voor het betreffende optreden te betalen.

Sluit dit tabblad om terug te keren naar de artiest die je aan het bekijken was